Isnin, 22 September 2008

Demi cinta rakan...

Suatu petang di bazar ramadhan....

Vromm.. Vrom... Trr...

"Mana Azfar nih? Tak tepati masa langsung!!"

"Tak tepati masa nih kan, boleh merosakkan bangsa tau! Tak tepati masa dengan rasuah. Dua nih!"

"Ala.. Dia nak datang sini pun nak kena dapat permission dari awek dulu. "

Prottt.... Prottt...

"Haa.. Tu pun Azfar.."

Proottt... Proott....

"Hui... Kenapa kau nih?" tanya Asyraf Fahmi kepada Azfar Hanif..

Prrootttt...........

"Pergh...." kata Bukhari pula.
"Aku makan banyak sangat angin masa bawak moto tadi..." balas Azfar Hanif sambil memegang perutnya...

Proott...

"Banyak ke ko makan? Bukan nih bulan pose ke??"

"Banyak gak la.. Dari Kolej Kelima Universiti Putra Malaysia sampai ke bazar ramadhan Sri Serdang. Tu belum kira aku berhenti kat kiosk Take 5 Kolej Kelima lagi..."

Prrroottt............. Poott........... Kepush..

"Ish... Dasyat ko nih... Ko buat apa kat sana?"

"Macam2 ada jual... French fries, sosej, roti hotdog, nasik kerabu, nasik lemak, nasik goreng, tu belum campur dengan ice blended lagi tu...."

"Fuyyoo... Banyak gile... "

"Hah... Lagi satu, awek2 yang jaga kiosk tu pun leh tahan gak.. Tu yang aku sangkut lama kat situ tu..."

"Dah... Dah... Eh, mana Bukahri nih? Dasar budak2 betol la... Kejap je hilang. Nih dah la bazar ramadhan Sri Serdang. Bukannya Pasar Raya The Mines. Leh pegi kat kaunter pertanyaan je kalo anak eh silap.. Kanak2 ilang"

"Lantak la... Pandai2 la si Bukhari tu jaga diri... Dia kan dah besar"

"Ah ye.. Besar apanya si Bukhari tu. Ari tu masuk bilik aku(Ashraf Fahmi), pastu pakai helmet kaler putih pastu cakap PUII.. PUII... PUII!!! Ntah apa yang pui pun aku tak tahu..."

"Hah! Ko nih pun satu Azfar Hanif!!! Bila dah nampak pompuan bukannya nak pandang kitorang... Blah la... Pentingkan awek dar member"

"Ape... Budak tu yang ajak aku makan dulu la.."

"Ko tengok... Ko tengok... Camni ar member"

"Mmm... Ye lah, kite nih mana ada awek cam die nih..Siapalah nak kat kitorang nih.. Azfar nih lain la... Maklumlah, tokei kiosk Take 5.."

Jadi, kepada sesiapa yang mempunyai jawapan kepada soalan di atas iaitu; Siapakah yang berminat kepada :
1. Ashraf Fahmi (kod = 0001Beris)
2. Bukhari (kod = 0003Bulu)

Sila hantarkan jawapan anda dengan menaip KUTAHUCALONNYA jarak (yang nih tak payah tulis) kod peserta jarak nama anda jarak alamat surat-menyurat jarak Saudara Azfar Hanif memang hampeh kerana..................................(tak melebihi had SMS anda).

Kemudian hantarkan kepada talian bebas alkohol, 0174999095.

Hadiah menarik dan lumayan menanti anda.


Hadiah Utama
$$$$$$$$$$
Satu tiket penerbangan pergi tak balik2 ke Somalia

Tempat kedua
$$$$$$$$
Penginapan 7 hari 6 malam di sepanjang Pantai Puteri, Melaka.

Tempat ketiga
$$$$$$$
Penginapan 5 hari 4 malam di Hotel Sri Malaysia car park...

Hadiah saguhati
$$$$$
Voucer makan makanan di rumah orang2 kawin selama sebulan...

Pemenang akan dihubungi secara SMS ataupun by hand...

2 ulasan:

bellverse berkata...

lucu la kamoo ni ses..heheheh..mcm knl je kerektor ni semua

nabila athira berkata...

macam2 laa SESame street nih..huahuahua =))