Rabu, 3 September 2008

Sayang..

Saya suka tengok jari awek saya... cantik betul.. sungguh! sampai takut nak pegang... bukan takut patah... tapi takut nanti jari kita tak boleh tolong each other di satu hari mase depan yang Maha Esa...

saya suka tengok rambut awek saya... cantik betol... sungguh! sebab tu saya belikan tudung... bukan sebab jeles orang lain tgk jugak.... tapi sebab saya nak tgk rambut iklan pantene dia sampai bila2... takut nanti terbakar dek api neraka di dalam kubur..

saya suka tgk body awek saya... cantik betol... sungguh! sebab tu saya belikan dia telekong supaya mase die dating dengan Kekasih die Yang Utama dia lagi cantik dan berseri menghadapNya. saya pun tumpang dapat pahala. pheh syoknye... untung saya dapat awek camtu..

saya sedih tengok awek saya tak tido tak makan , rindu kat saya... saya pun macam tu jugak,ada problem yang sama.. die tanya apa ubatnya? saya pun bagi die Quran untuk penenang jiwa... semoga lebih cintakanNya dari saya...

saya amat kesian awek saya apabila dia cakap bosan... jadi saya suruh dia banyak banyakkan beribadat supaya hidup dia tak sentiasa bosan.... lagipun boleh jadi bekalan di mase depan...

saya sedih tengok awek saya selalu pesan macam2 kat saya.. "makan, minum, blaja elok2, jangan tido lambat tau.. nanti awak sakit saye susah ati bla bla bla" katenya.. tapi bila saya malas bangun subuh gitu aje dia tak kata satu aper pun berdosanye saya....


"Ya Allah, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada- Mu, agar bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu.

Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu
Ya Allah, jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu, agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta sia-sia.


Ya Rabbana, jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling pada hati-Mu.

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan- Mu.

Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindukan syurga-Mu.

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasih-Mu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirmu.

Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasih-Mu, jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu.

Ya Allah, jika Kau halalkan aku merindui kekasih-Mu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepada-Mu.

Ya Allah Engkau mengetahui bahwa hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta pada-Mu, telah berjumpa pada taat pada-Mu, telah bersatu dalam dakwah pada-MU, telah berpadu dalam membela syariat-Mu. Kukuhkanlah ya Allah ikatannya. Kekalkanlah cintanya. Tunjukkanlah jalan-jalannya. Penuhilah hati-hati ini dengan nur-Mu yang tiada pernah pudar. Lapangkanlah dada-dada kami dengan limpahan keimanan kepada-Mu dan keindahan bertawakal di jalan-Mu."

Amin....

Tiada ulasan: