Selasa, 25 Ogos 2009

Kawanku dan masalah beliau....

Ring... Ring... Ring...

Hello... Assalamualaikum... Aiman ke tu?

Waalaikum salam. Yupz. Sape nih?

NIh aku la. Zafran. Ko takkan tak simpan lagi no aku. Apeda...

Sori2.. Enset aku dah banyak kali ilang. Tu yang no pun ilang sekali tu. Ko amacam? Sihat? Buat pe skang?

Hmm... Badan sihat la.. Otak aku nih yang tak sihat. Aku br keje. Dah dekat 2 bulan dah tapi skang nih aku tgh cuti. Dah 2 hari aku cuti... Aku ada problem sket. Aku takleh konsentret keje tu yang aku amik cuti tu.. Kot2 la leh kurangkan tekanan tapi same jek... Tetiba teringat kat ko. Tu yang aku telepon nih...

Ooo... Hmmm... Kenapa nih? Cam ada masalah negara jek?

Takdelah sampai masalah negara. Tapi benda nih dah dekat seminggu lebih aku dok pikir. Ingat nak mintak pendapat ko. Mana la tau ko bleh bantu aku... Ko kan otai bab2 cenggini... Tu pun kalo ko nak dengar la masalah aku nih...

Cet.. Otai pulak aku nih.. Nih mesti tak pasal awek, pasal keje nih... Ko citer je.. Mana aku leh bantu aku bantu.. Hehe

Hmm... Aku segan sebenarnya kat ko nih. Dari time sekolah sampai skang ko asyik dgr masalah aku je... Ko dari dulu aku tengok hepi je.. Cam takde masalah...

Ala... Ko citer je.. Aku pun ada banyak masalah gak.. Kalo aku citer kang leh siap satu novel ko tau.. Hehe.. Gurau jek.. Hah! Citer la..

Camni.. Aku ada kenal dengan seorang minah nih...

Huh! Aku dah agak dah...

Weh! Dengar dulu!!

Ok...ok...

Camne aku kenal takleh citer la.. Sekret. Hehe.. Mula2 kitoang kawan je. Cm bese la.. Balas2 mesej. Keluar makan dengan dia ada la dalam 2 3 kali jek. Sebelum nih ok jek. Tapi sejak 2 menjak nih dia jadi pelik sket. Dia tuduh aku macam2..

Dia tuduh ko apa?

Dia tuduh aku tak hargai dia.. Memainkan perasaan dia.. Pastu siap cakap lagi yang aku nih ada affair dengan orang lain... Mula2 aku biarkan je. Ingatkan tak lama... Skang nih dia dah macam merajuk ngan aku.. Dia dah cam kecewa ngan aku la.. Aku mesej tak balas. Call tak angkat.. Sedey tol aku..

Jap2.. Aku tak paham. Ko serius ke dengan dia? Tadi kata kawan je..

Ala... Ko nih cam tak paham plak...

Ok2... Camne plak tetiba dia leh datang angin puting beliung dia tuh??

Semua start minggu lepas la. Mase tu dia ajak aku keluar makan. Dia kata nak jumpa. Budak tu budak johor tapi belajar lagi kat UKM. Aku memang jarang jumpa dia. Mse aku jumpa tu aku ingatkan dia nak jumpa sesaja je la. Rupa2nya dia nak tau status hubungan ktorang.

So??

Aku cakap la.. Kita kan kawan.. Kenapa tanya soalan tu.. Aku buat2 tak paham la.. Nk tengok respon dia. Tapi... Tetiba je angin dia datang.. Kawan je? Selama ni kita kawan je? Rupa2nya saya bertepuk sebelah tangan. Dia kata dia ingatkan aku nih suka kat dia. Aku pening la...

Aku lagi pening dengar ko citer... Aku tak paham..

Alaa... Dia mintak aku declare la status kitorang. Huh...

So, ko memang ada hati kat dia kan??? Declare je la.. Kang dikebas dek orang kang.. Melepas..

Aku bukan apa. Aku sedih la bila dia kata aku nih mempergunakan dia. Mainkan perasaan dia. Beri dia harapan.. Dia ingatkan aku tak sayang dia... HUhh...

Rileks... Rileks... Ko jangan nangis plak...

HUh!! Hampir la.. Tapi belum keluar lagi...

Ala.. Ko sayang kat dia kan?? Declare je.. Senang.. Pompuan nh perlukan perhatian.. Bak kata member aku la.. Ke ko memang ada pasang lain nih?? Hehe...

Takde la... Apa yang aku buat selama nih pun memang sebab dia. Aku tau dia blaja lagi. Sebab tu aku tak nak ganggu dia sangat. Aku jarang mesej dia. Besenya dia yang akan start msg aku dlu. Aku sayangkan dia sebab tu aku tak nak masa depan dia hancur sebab aku. Aku tak nak ganggu dia belajar. Tapi dia pikir lain plak... Siap tuduh aku ada pompuan lain lagi... Tu takpe.. Ble dia kata aku nih mempermainkan dia, buat dia macam barang mainan tu yang aku sedih sangat tu..

Ko dah cakap kat dia ke kenapa ko buat mcm tu?

Huh!! Aku dah cuba nak explain tapi setiap kali aku nak cakap dia macam tak nak dengar... Aku tertekan sangat... Ko ada idea tak camne nak setllekan masalah nih? Tolong sangat..

hmmm.... Camni la.. Nih pendapat aku la.. Ko try je explain kat dia baik2.. Kalo tak bleh dalam phone, ko bg sms ke.. Try gn org tgh la.. Yang rapat dengan dia.. Lagi bagus pompuan.. Lagi satu idea aku nih aku rasa cam payah sket ko nak buat..

Apa dia?

Buat bodo je... Yang penting ko dah explain kat dia. Dia nak dengar ke tak, itu masalah dia... Kalo dia takleh terima penjelasan ko tu, bye.. bye.. la.. Banyak lagi pompuan kat dunia nih... Kenapa ko nak fikirkan pasal seorang pompuan sampai ko separuh mati... Kalo dah takdir jodoh ko ngan dia takkan ke mana punya.. Macam aku la.. Aku yakin tuhan tu adil dan maha bijaksana. Dia lebih tahu apa yang kita tidak ketahui. Ko ingat tak ayat dalam surah al-baqarah yang aku bagi dulu??

Ingat...

Hah! Kadang2 kita suka benda tu tapi benda tu bawa mudarat kat kita dan sebaliknya.. Aku punya cadangan cam tadi la.. Tak payah la ko nak jadi separuh gila pasal benda2 remeh nih...

Hmm... Btol la.. Aku harap aku kuat untuk benda nh..

Perbualan seterusnya telah memasuki topik lain... Jadi terpaksa di'cut'. Apa yang aku nak tekankan kat sini ialah, sudah menjadi trend zaman skang.. Sket2 kapel... Clash.. Kapel balik.. Ntah la... Aku tak setuju pasal benda nih tapi aku insan yang lemah.. Kekadang terlajak gak.. Huhu... ntah la... Bukan ke kapel lepas kawin lagi best? Kalo kita nak tahu pasal pasangan kita tu, better tanya orang yang rapat ngan dia cam family, kawan dsb. Hmm... Lain padang lain belalang.. Lain e

3 ulasan:

Fær.han/Unown F/Gyan berkata...

Aik~ pernie, cam x abes ker chat nie~! Tidak~!!!

Tanpa Nama berkata...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49

saru-kun berkata...

pompuan perlukan perhatian..... huhu..